středa 23. května 2012

MS 06J ZAKU II - WIP 005

Tak další progres na Zaku. Slepil jsem a nastříkal celou kostru, sice nebude skoro vidět, ale už jen pro ten pocit; podklad černá, vrch Tamiya titanium silver. Zatim jsem nefixoval polohu, takže je kostra pořád polohovací, díly kostry lepeny svařovacím lepidlem, abych to nemusel celé znovu rozebírat. Polohu fixnu až ve finální úpravě. Postupně jsem začal navěšovat na kostru opláštění. Ještě pár detailů a vrhnu se po opravách kamuflážní barvy na patinu. Opět musím konstatovat, že ta barva na Gundamáckým plastu opravdu nedrží, docela opruz. Ale stavba lahůdka.








středa 16. května 2012

Králíky 2012 - 4. ročník figurkářského workshopu

        Již 4. ročník figurkářského workshopu pod vedením Michala Křepelky a Pavla Pachovského se uskutečnil 10. – 13. května v malebném prostředí  Králík na ústeckoorlicku.  Kdo se zúčastnil předchozích ročníků, může s jistotou jen potvrdit, že úroveň a atmosféra rok od roku graduje a v myslích zúčastněných zanechá přehršel neuvěřitelných vzpomínek. I letošní ročník nevybočil, v dobrém slova smyslu, z této tradice a připravil atmosféru nabitou malováním, skulptěním a uvolněné zábavy. Organizační tým ve složení Blanka Pachovská, Pavel Pachovský a Michal Křepelka s Matějem opět spolu s personálem penzionu Adlerberg připravili zázemí pro velmi vydařenou akci, kdy se její účastníci mohli věnovat pouze a pouze malování a vše ostatní bylo zajištěno.                

                Workshopu se zúčastnili jak velmi zdatní figurkáři a několik zcela nových tváří, a jak je již zvykem, také několik modelářských mistrů z oblasti letadel a techniky. Čtyři dny naplněné malováním pod dozorem mistrů oboru s večerní kytarovou produkcí mistra Sýkorky jsou prostě nezapomenutelné. Okolí Králík skýtá sdostatek možností oddychu od figurkařiny; klášter na Hoře Matky Boží, vojenské muzeum, nedaleký rozsáhlý pevnostní systém a mnoho dalšího.                  

                Nezbývá, než-li  vyjádřit obrovský dík organizátorům, protože jen kdo podobnou akci připravoval, si umí představit množství práce, která není vidět, ale je potřeba na uskutečnění  podniku s takovým nábojem a atmosférou.  Poprvé byly vypity všechny dovezené tekutiny (děkujeme technikářské sekci), podniknuta exkurse do blízkého pivovaru, založen první figurkářský instrumentálně pěvecký soubor (jestli někdo uveřejní video, tak běda mu…),  opět překonán rekord v ponocování a mnoho dalšího. Ještě jednou velký dík a už nyní se těšíme na ročník 2013.