pátek 9. září 2011

Kallamita na stole ( co nového v šuplíku)

Dnes mi dorazily domů dva modely, na které jsem se dlouho těšil a nemohl se jich dočkat. Jedná se o garážovou výrobu designera Luca Zampriola vydávané pod značkou Kallamity.com. Modely z "garáže Kallamity" jsou známé svojí ohromnou konstrukční složitostí, ale na stranu druhou i neuvěřitelně zpracovanými detaily a celkovou logičností jeho návrhů. Současně s tím i naprosto precizní provedení resinových odlitků u garážové výroby dosud neviděné. Použitý resin u modelu Garbaldy dává tušit spolupráci s firmou DUST, jejiž modely jsou u nás také již známé.  Tak jako všechny modely  od tohoto designera je vždy vydána velmi omezená malonákladová serie v počtech max. desítek kusů v jedné nebo dvou edicích, což z těchto nádherných kousků činí záležitost řekl bych exklusivní až kultovní a jste tak  rádi, že na Vás jeden kousek zbude. Marně například čekám na třetí edici modelu Schnabelguna, který je bohužel naprosto vyprodán a není možné jej sehnat ( u nás vešel ve známost velmi luxusním zpracováním Tomáše Chmelíka dokumentovaným na Modelfóru ).

Prvním modelem je 1/35 resinový model HECATON, navržený a postavený Lucou pro firmu DUST (Paolo Parente). Klasická hnědá kartonová brabice je opatřena podařeným boxartem a zároveň označena pořadovým číslem odlitku (10 kus z celkového počtu 30 kusů vydaných v druhé edici). V krabici najdeme 8 sáčků dle jednotlivých podskupin s množstvím dílů z velmi přívětivě se tvářícího resinu. Decentní jednostránkový návod nás snad provede bez problémů stavbou. Celkový počet dílů je 110, po sestavení má robot 22 cm na výšku a je polohovatelný, což přináší výhodu pro umístění do případné dioramy ( vzhledem k velikosti pro majitele hangáru ), ale zároveň ne úplně pohodlnou stavbu.






Druhý model je 1/100 GARBALDY - 29 kus z 50 celkových v druhé edici. První edice vyšla kolem roku 2007. Tato druhá, modifikovaná edice vychází v roce 2010 a jak sám autor píše, je výsledkem tvrdé práce dlouhé jeden rok a 4 měsíce. A ano, jméno je odvozeno od slavného italského hrdiny G. Garibaldiho. V krabici nalezneme 2 kg resinu  v 5 velkých sáčcích  s mnoha díly, které obsahují ještě další menší sáčky a jsou přiloženy i kovove pružiny na hadice. Opět baleno v podsestavách. Celkem na nás čeká  175 dílů, po sestavení má robot výšku 25 cm, opět polohovatelné se všemi již zmíněnými plusy i mínusy. Použitý resin je velmi podobný, nebojím se říci, že shodný s resinem , který používá firma DUST, nádherně odstříknuté díly v neuvěřitelnými detaily. Přiložen je několika stránkový návod ke stavbě, kde potěší černá perokresba určená pro návrh Vaší vlastní camo. Přiložena je i signovaná pohlednice s označeným pořadovým číslem.






I přes ne úplně malou pořizovací cenu doporučuji alespoň jeden model z garáže Kallamity každému nadšenci a scifi maniakovi. Těším se na stavbu, kterou zde určitě zdokumentuji. Všechny fotografie modelů použité v tomto článku jsou z webu http://www.kallamity.com/ , jsou označeny logem Kallamity a jsou publikovány se souhlasem autora.

A na závěr dvě fotky na dobrou noc :-)))


Žádné komentáře:

Okomentovat