sobota 10. září 2011

SNAIL 1/48 (Makoto Kobayashi)

Celoreziový model z dílny Makoto Kobayashiho, geniálního tvůrce a návrháře neuvěřitelně ucelené budoucnosti. Jak již zmínil Tomáš Chmelík, jedná se v těchto případech o garážovou výrobu a s tím spojené ne úplně jednoduché shánění modelů. Kvalita celkem očekávaná, bubliny žádné ale pasování dílů a jejich symetričnost někdy až tristní. Tmel rulez. U něktrerých modelů můžeme nalézt drobné bublinky, které se větščinou objeví až po nastříkání základové barvy. V mém případě dokonce až po kamufláži. Ovšem nic co by nespravilo trochu tmelu.
Snail představuje velitelskou jednotku létajících bojových strojů, které operují z paluby lodí podobných letadlovým. Vzhledem k datu vzniku této idei se vlastně pohybujeme v současnosti (komix je datován cca do let 2010 a dále). Z konceptu tohoto stroje vznikla celá řada variant různě vybavených a sloužících k různému účelu (bojové jednotky SPANDOW a SPANDOW II, potápěčské jednotky, policejní a vesmírné) vše možno nalézt v publikacích HYPERWEAPON a Today, Yesterday and no Future z dílny M. Kobayashiho.







Vzhledem k tomu, že se jedná o stroj z paluby letadlové lodi jako doplňky použiji U.S Ground crew set 1/48 pro US letadlové lodi. Jsou tam i figurky prapodivné krality a provedení, takže ještě netuším , zda je použiji. Obtisky jsou částečně z puvodního se tu a částěčně od Snaila.





Žádné komentáře:

Okomentovat